martes, 21 de septiembre de 2010

Preparando as cubas

Estamos a piques de comenzar as vendimas, que son o colofón a un ano cheo de traballos e desvelos, a un ano de agarimos ás cepas e ás vides, e que agora, case coa chegada do Outono vai dar os seus froitos.
Para acompañar esta laboura tradicional do noso Ribeiro, irei poñendo neste mes unha serie de fotos, que quizais recoñezades, xa que son as complementarias á serie que puxemos o ano pasado. Aínda que son moi parecidas penso que non repetirei ningunha.
A primeira é esta, que non sei onde está feita. Podería ser en Sampaio, nas Chavolas ou en Francelos. O caso é que as tiña meu pai gardadas, e debeb de estar feitas a finais dos anos sesenta. Acaenos de marabillla para ilustrar as preparacións que se facían antigamente nas adegas do Ribeiro. No mes de Setembro, foras por onde foras, en calqueira recuncho da nosa bisbarra, atopabas esceas coma esta. A xente tratando de poñer todo a punto para a colleita, para o esforzo final. O de facer o viño é outro conto, e virá despois, primeiro hai que meter as uvas nas cubas.




No hay comentarios:

Publicar un comentario